Tour d’Orange Goeree-Overflakkee 2024

Zaterdag 21 sept ’24 gaat de Tour d’Orange weer van start! We zetten Goeree-Overflakkee in beweging voor ‘onze’ (kwetsbare) jongeren en zamelen geld in voor het jongerenwerk van Youth for Christ op ons eiland. We hebben maximaal 150 startbewijzen. Doe je (weer) mee?

Elke week staan met onze bus op straat. We zoeken jongeren op in hun eiegn dorp. Vanaf 27 mei komt Ooltgensplaat erbij en staan we elke week in 5 dorpen waar we jongeren op zoeken en hen helpen groeien en hoop bieden. Dit werk wordt ondersteund door trouwe donateurs, waarvoor wij enorm dankbaar zijn. Tegelijkertijd hopen we verder uit te breiden naar het volgende dorp en  zijn we bezig met het uitrollen van een buddyproject en dromen we van een vaste locatie.

We bereiken wekelijks ruim 100 jongeren en breiden dit graag uit!
En hier kan jij aan bijdragen door mee te fietsen of te doneren.

Fiets of loop mee! Hoe werkt het?

Of je nu van racefietsen of hardlopen houdt, of gewoon lekker op een stadsfiets of elektrische fietst theetuinen af gaat, iedereen die Youth for Christ Goeree-Overflakkee een warm hart toedraagt is van harte welkom om mee te doen met de Tour d’Orange Goeree-Overflakkee op 21 september 2024 vanaf het RCN vakantiepark Toppershoedje in Ouddorp.

Fietsers en lopers gaan naast een sportieve prestatie, óók een fondsenwervende uitdaging aan en zetten zich in. Met behulp van aangereikte communicatie tools worden ze geholpen om hun netwerk de kans te geven om mee te zaaien in onze mooie missie. Zo halen ze minimaal het streefbedrag van €400 en 1 structurele donateur binnen. Ga jij de uitdaging aan? Hieronder vind je het stappenplan om je aan te melden.

1. Ga naar de actiepagina ;
2. Bekijk je teamgenoten en de doelen die zij gesteld hebben;
3. Klik op ‘meld je aan als deelnemer’ vul je gegevens in kies wat jij gaat doen!
4. Kies de afstand die je wilt gaan fietsen of lopen. Per route wordt een specifieke starttijd vastgesteld. Afhankelijk van je afstand kom je onderweg langs de verschillende locaties waar we staan met onze bus.
5. Ga aan de slag om in je netwerk mensen de kans te geven om me te zaaien in onze mooie missie en haal minstens €400 sponsorgeld en 1 structurele donateur op  voor continuering en uitbreiding van ons werk;
6. Kom op zaterdag 21 september naar Ouddorp om de route te fietsen/ lopen en geniet achteraf van gezelligheid met een hapje en drankje.

De inschrijfkosten zijn 50 euro per persoon. Je krijgt hiervoor een gezellige en sportieve dag met gelijkgestemden, een speciaal ontworpen (wieler)shirt, medaille én je wordt geheel verzorgd met snacks voor onderweg en een afsluitend hapje en drankje.

Meld aan als fietser

Routes

Er zijn verschillende routes en afstanden mogelijk, geschikt voor iedereen. Per route wordt een specifieke starttijd vastgesteld. Er kan worden gekozen uit de volgende disciplines en routes:

  • Stadsfiets – 50 km
  • E-bike- 80 km
  • Racefiets – 110 km
  • Racefiets – 160 km
  • Hardlopen – 10 km
  • Hardlopen- 21 km

Fiets of loop jij mee?

De impact van Tour d'Orange

In 2023 fietsten en liepen we met zo’n 25 man en haalden we een prachtig bedrag op van meer dan €15.000. Met dit bedrag konden we ons werk verder continueren en starten we ons 5e dorp: Ooltgensplaat. We zien nu wekelijks ruim 100 jongeren waar we een relatie mee op bouwen. Jongeren weten zich écht gezien. Ook van ouders horen we positieve berichten over hun jongeren.  Dit had niet mogelijk geweest zonder jou deelname aan de Tour d’Orange, de fietsers en de giften van donateurs.

21 september 2024 gaan we er opnieuw voor! En nu grootser dan ooit! Zeker nu de GOclassic dit jaar niet door gaat is dit je kans om met een mooie groep toch een heerlijke tocht te fietsen/lopen en deel te nemen aan dit mooie en waardevolle evenement.

Help jij mee om dit belangrijke werk onder ‘ onze’ jongeren te kunnen blijven voortzetten?  Meld je snel aan en laat zoveel mogelijk mensen mee zaaien in onze mooie missie: We zoeken jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop! Wij, de jongeren en hun ouders en omgeving zijn je nu al dankbaar!

Doe mee!
Hart voor jongeren

Doe mee door mee te zaaien!

Kun je op 21 september niet mee fietsen of lopen, dan kan je alsnog onderdeel zijn van deze actie door de fietsers en lopers te ondersteunen met een financiële bijdrage! Geef deelnemers een duwtje in de rug naar hun doel en grijp de kans om mee te zaaien. Ga naar de actiepagina en kies de fietser(s) of loper(s) die jij wilt aanmoedigen terwijl je mee zaait in ons mooie en belangrijke werk.

Je doneert niet aan deze persoon, maar voor het werk van Youth for Christ Goeree-Overflakkee. Denk hierbij aan het continueren en uitbreiden van het huidige werk met onze toffe oranje bus. Ook hopen we binnenkort een nieuwe jongerenwerker aan te kunnen nemen die onze snel groeiende organisatie kan ondersteunen. Ook zijn we bezig met het uitrollen van het GOsamen buddyproject.

Doneer nu

Veelgestelde vragen

Waarom mee doen met de Tour d'Orange Goeree-Overflakkee?

Waar vindt de Tour d'Orange GO plaats?

Hoeveel mensen mag ik de kans geven om mee te zaaien in 'onze jongeren'?

Hebben jullie tips voor het ophalen van sponsorgeld?

Uit welke routes kan ik kiezen?

Wordt er voor eten/drinken gezorgd?

Waar wordt het sponsorgeld aan uitgegeven?

Wat kost deelname aan Tour d'Orange?

Is mijn gift (via supp) belasting aftrekbaar?

Waarom mogen er maar 150 mensen mee doen?